[תוכניות האצה וחדשנות] על מנוע הדיל פלואו של הג'נקשין עם טל זקון
מתחברים לשידור..
עוד פודקאסט
266 פרקים | מדע וטכנולוגיה
יזמים בתחילת הדרך? בטח יש לכם אינספור שאלות, תהיות, חששות וכן, גם לא מעט חרדות. כדי לעזור לכם להפיג מעט את עננת חוסר הודאות שוודאי אופפת אתכם, עכשיו יש לכם הזדמנות להצטרף לפודקאסט המארח דמויות מובילות בתעשיית הסטארט אפים והחדשנות בזירה הישראלית. האזינו לראיונות מרתקים עם משקיעי הון סיכון, יזמים ואנשים נוספים שאתם מוכרחים לשמוע מה יש להם להגיד לפני שאתם קופצים למים העמוקים.
10 דירוגים
רשימת פרקים
שם הפרק
תיאור
עלה לאוויר
אורך
[תוכניות האצה וחדשנות] על מנוע הדיל פלואו של הג'נקשין עם טל זקון
טל זקון הינו המנהל הכללי של תוכנית ההאצה דה ג'נקשין מטעם קרן אף.טו קפיטל. עם יותר מ-200 סטארטאפים שעברו תחת כנפיה (במודלים שונים, יש לציין – בשנים הראשונות פעלה התוכנית ללא מטרות רווח) וגייסו לפי הדיווחים כ-500 מיליון דולר - ישבנו לשוחח עם זקון על איך הכל התחיל, למה יזמים צריכים אקסלרטור איכותי לפני גיוס הסיד, ואיך אפשר להתקבל לג'נקשין.
date_range02 בדצמבר, 2019
access_time2643
[מובילי חדשנות] האם בוטים יחליפו אותנו? איה סופר, סגנית נשיא עולמית IBM, בשיחה מיוחדת
סדרה מיוחדת במסגרתה מובילי עולם הכלכלה והחדשנות הישראלית מרואיינים על ידי בכירי רשות החדשנות. והפעם: איה סופר, סגנית נשיא עולמית ב-IBM בשיחה עם נעמי קריגר כרמי מרשות החדשנות.
הפודקאסט הינו מבית "עוד פודקאסט לסטארטאפים", בשיתוף רשות החדשנות והמיזם החברתי Wize.
קרדיט מוזיקת מעבר: Setuniman (cc-by-nc)
date_range27 בנובמבר, 2019
access_time4770
[תוכניות האצה וחדשנות] נטע-לי מאירי על איך משלבים יזמות חברתית עם צורך עסקי
נטע-לי מאירי היא מנכ"לית 8200 אימפקט (לשעבר התוכנית החברתית של עמותת בוגרי 8200), תוכנית האצה למיזמים חברתיים-טכנולוגיים מטעם עמותת בוגרי 8200. כיום, לאחר עבודה עם מעל ל-50 סטארטאפים חברתיים שגייסו כ-45 מיליון דולר ומעסיקים עשרות עובדים בישראל ובארה"ב, נחשבת התוכנית לאחת המובילות בישראל לקידום יזמות חברתית בתשלובת עם הפן העסקי. שוחחנו איתה בעוד פודקאסט לסטארטאפים על למה צריך תוכנית ליזמים חברתיים, איך אפשר לעלות מעל הראש, ואיך מזהים יזמים חברתיים מוכשרים.
date_range25 בנובמבר, 2019
access_time2351
[מובילי חדשנות] אביגדור וילנץ על איך מוכרים סטארטאפ ב-2.7 מיליארד דולר
סדרה מיוחדת במסגרתה מובילי עולם הכלכלה והחדשנות הישראלית מרואיינים על ידי בכירי רשות החדשנות. והפעם: אביגדור וילנץ, מייסד ומוביל חברות בתעשיית ההייטק בישראל בשיחה אהרון אהרון, מנכ"ל רשות החדשנות.
הפודקאסט הינו מבית "עוד פודקאסט לסטארטאפים", בשיתוף רשות החדשנות והמיזם החברתי Wize.
קרדיט מוזיקת מעבר: Setuniman (cc-by-nc)
date_range21 בנובמבר, 2019
access_time4533
[כאבי גדילה] מיתוג מעסיק: איך להסתכל על תהליך הגיוס דרך עיניים של אנשי שיווק?
בשוק שבו התחרותיות על טאלנט רק גדלה מיום ליום, הפרמטרים שמנחים עובדים האם לבחור בחברה מסוימת על פני אחרת הרבה יותר מגוונים וכוללים גם את המוניטין החיובי של החברה בתעשייה, וממש לא תלויה רק בתנאים, שכר או גמישות בשעות העבודה.
כשהחברה יחסית קטנה העובדים והעובדות הראשונים יגיעו לרוב מנטוורק פנימי של המייסדים. בשלב שבו המאגר הפנימי מוצה, וצריך לגייס במסות יותר גדולות, מגיעים קשיי הגיוס. בדיוק נכנס התחום של מיתוג מעסיק, ככלי שמטרתו למשוך כוח אדם איכותי ולשמר אותו.
לכן בפרק היום אירחנו את מירי בר-נתן, מחברת Taboola, שמובילה את התחום של מיתוג מעסיק ותקשורת פנים-ארגונית בחברה, לאחרונה גם באופן גלובאלי. מירי נחשבת לאחת מחלוצות התחום בארץ, בנתה את התפקיד מאפס והגיעה לחלוק מהניסיון והידע הפרקטי שלה.
יחד שוחחנו על מה זה בעצם מיתוג מעסיק ואיך בפועל עושים את זה, כמה מוקדם צריך להתחיל לחשוב על זה ומי נכון שיוביל את זה פנימית בארגון (בהנחה ואין תקציב לגיוס כוח אדם נוסף)? איך בונים אסטרטגיה שנכונה ואותנטית לחברה שלכם? ולא פחות חשוב - מה כן ניתן לעשות בתקציב מינימלי ובאיזה מדדים אפשר להשתמש כדי למדוד את ה-ROI של התכנית שלכם?
--
עוד פודקאסט על כאבי גדילה היא סדרה מקצועית מבית היוצר של "עוד פודקאסט לסטארטאפים". את הסדרה מובילה נעמה זלצמן-דרור, סמנכ"לית פיתוח עסקי בקרן Vertex Ventures.
date_range20 בנובמבר, 2019
access_time3155
[תוכניות האצה וחדשנות] תאיר קובלסקי על למה צריך בכלל אקסלרטור
תאיר קובלסקי מבינה דבר או שניים בתוכניות האצה. היא הקימה את מרכז/תוכנית החדשנות של עיריית הרצליה וניהלה עד לאחרונה את סיגמה לאבס – אקסלרטור מטעם קרן ההון-סיכון אנטרה קפיטל. ממרומם של שני אקסלרטורים מובילים שהקימה ו/או ניהלה, ישבנו לדבר איתה על אקסלרטורים והערך שלהם ליזמים – כחלק מסדרת ספיישל של עוד פודקאט לסטארטאפים.
date_range18 בנובמבר, 2019
access_time2668
טל סלובודקין חושב שאם מציעים לכם 10 מיליון דולר, אתם צריכים לסרב
טל סלובודקין שירת ביחידה הטכנולוגית של חיל המודיעין (בוגר תלפיות), ולאחר מכן עבר לחו"ל ולמד מנהל עסקים בוורטון, עבד כבנקאי השקעות בוול סטריט, והצטרף לצוות ההשקעות של סיסקו בסיליקון ואלי (ואחר כך, בישראל), שם עבד במשך 6 שנים עד שהצטרף כשותף מנהל לקרן ההון-סיכון סטייג' וואן. הוא הצטרף לגיוס הקרן השנייה בשנת 2014, ולאחר מכן עם שותפיו יובל כהן ויואב סאמט גייסו קרן שלישית של 110 מיליון דולר. נפגשנו לדבר איתו על איך משקיעים חושבים, מה אומרים בפגישה הראשונה, ולמה טרנד הגידול בהיקפי הסיבובים והשוויים של חברות לא יימשך.
date_range11 בנובמבר, 2019
access_time2291
[כאבי גדילה] איך להקים ולנהל את קהילת המפתחים שלכם?
בפרק נעסוק בכאב גדילה שמתמודדות איתו לא רק חברות סטארטאפ צעירות, אלא גם תאגידי ענק והוא הצורך בבניית קהילת מפתחים, במטרה שתאמץ את המוצר של החברה, ותוביל להפצה ושימוש נרחב בו. מה שנקרא בעצם, גישת ה"מלמטה למעלה".
קהילה היא נכס מאוד חשוב כמעט לכל חברה. היא מנוע צמיחה והפצה של המוצר, מאפשרת חדירה לשוק והקניית מוניטין. אותן חברות שמחפשות לבנות קהילה טכנולוגית ורוצות לפנות למשל קהל מפתחים, או אנשי דבאופס, מתקשות לרוב בבנייה, וגיוס האנשים המתאימים להרמה וניהול של קהילה שכזו. כמו גם, קיימות הדילמות סביב הזמן והמאמצים הכרוכים במהלך שכזה, איך מייצרים טרקשן ואמון בקרב היוזרים, מספקים ערך אמיתי ועוד.
אמיר שבט, אחד הישראלים הבכירים בוואלי הוא גם בין המומחים הגדולים בישראל ובעולם בתחום של בניית קהילות למפתחים. בתפקידו האחרון כיהן כסמנכ"ל לענייני מוצר בטוויץ' (חברת הסטרימינג שבבעלות אמזון), לפני כן היה מנהל קשרי מפתחים בסלאק (שהונפקה לא מזמן). בעברו עבד בגוגל ובמייקרוסופט במספר תפקידים בכירים, הקים חברות, ולאחרונה הצטרף לסטארט-אפ המבטיח רישאפל (Reshuffle), כמייסד-שותף וסמנכ"ל מוצר.
date_range06 בנובמבר, 2019
access_time2243
[מובילי חדשנות] מנכ"ל אינטל ישראל על דאטה, בינה מלאכותית ומה שביניהם
סדרה מיוחדת במסגרתה מובילי עולם הכלכלה והחדשנות הישראלית מרואיינים על ידי בכירי רשות החדשנות. והפעם: יניב גרטי, מנכ"ל אינטל ישראל וסגן נשיא האינטל העולמית בשיחה עם ד"ר אביב זאבי.
הפודקאסט הינו מבית "עוד פודקאסט לסטארטאפים", בשיתוף רשות החדשנות והמיזם החברתי Wize.
קרדיט מוזיקת מעבר: Setuniman (cc-by-nc)
date_range05 בנובמבר, 2019
access_time4214
נטלי תשובה הייתה האקרית, כיום היא מגנה על קוצבי לב ומשאבות אינסולין
נטלי תשובה היא שותפה-מייסדת ומנכ"לית הסטארטאפ סטרנום, המייצר פתרונות אבטחה להגנה על מכשירי קצה בעולם "האינטרנט של הדברים". לאחר גיוס של 2.5 מיליון דולר ממשקיעים כמו פרופ' גבי ברבש (לשעבר מנהל בית החולים איכילוב), זרוע ההשקעות של קומקאסט ורד קפיטל, ניגשנו לדבר איתה על האקינג וסייבר התקפי, ואיך עשתה שימוש בכישוריה בתחום כדי להקים את סטרנום.