האוניברסיטה המשודרת: מסע סביב רעיון – מיטב המרצים על "אוכל"

12 פרקים
תרבות וחברה, היסטוריה ומורשת
האוניברסיטה המשודרת: מסע סביב רעיון – מיטב המרצים על "אוכל"
טוען...

לשתף

הפרק האחרוןלפני 4 שנים

ארוחת טלויזיה: מתכניות הבישול לריאליטי הקולינרי עם הד''ר עלינא ברנשטיין

(1) 1.0

לאורך הדורות היה אוכל מרכיב מרכזי וקריטי בחוויה האנושית, אולם נדמה שבשנים האחרונות, לפחות במחוזות המערב השבע, בני אדם כבר פחות "אוכלים כדי לחיות" ויותר "חיים כדי לאכול". למזון שלנו תמיד היתה חשיבות פוליטית וכלכלית, אולם בימינו, לצד היותו מצרך הישרדותי בסיסי, האוכל שלנו הפך לחוויה תרבותית מרובת רבדים, אשר זוכה לתשומת לב ומייצרת שיח באופן חסר תקדים: המסך עמוס מתמיד בתכניות בישול, שפים זוכים למעמד של כוכבים, הבלוגוספירה הקולינרית פורחת והרשתות החברתיות מתפקעות מצילומי מנות מפונפנות.אז מה בעצם כל כך מעניין באוכל שלנו? על כך נבקש לענות, ביחד עם מיטב המרצים, בקורס הנוכחי של "מסע סביב רעיון", במסגרתו נטעם מהמחקר על אוכל בהקשרים של היסטוריה, דת, אקולוגיה, מגדר, משפט, ספרות, אמנות ועוד. 96044

כל הפרקים

02 באוגוסט, 2020
00:31:38

ארוחת טלויזיה: מתכניות הבישול לריאליטי הקולינרי עם הד''ר עלינא ברנשטיין

26 ביולי, 2020
00:29:13

ביטחון תזונתי אישי ולאומי עם הד''ר דורית אדלר

19 ביולי, 2020
00:28:48

אכלנו אותה: על מזון ומשבר אקלים עם הד''ר חגית אולנובסקי

12 ביולי, 2020
00:29:30

טעם החיים: הקשרים של אוכל ואמנות עם נירית נלסון

05 ביולי, 2020
00:30:51

המתכון הלאומי - הפוליטיקה של ספרי הבישול בארץ ישראל עם הד''ר עפרה טנא

28 ביוני, 2020
00:30:56

תיעוב ותאבון: אוכל ולאומיות בספרות העברית עם הד''ר יחיל צבן

21 ביוני, 2020
00:23:20

המקרה המוזר של הגנת זכות יוצרים על מנות גורמה עם הד''ר עמרי רחום טוויג

14 ביוני, 2020
00:22:57

''הקוף הפנימי והפיתוי החיצוני - אוכל וכלכלה התנהגותית'' עם הד''ר ענר טל

03 במאי, 2020
00:27:47

אוכל, שתייה, גבר, אישה: על אוכל ומגדר עם הד''ר דפנה הירש

03 במאי, 2020
00:27:42

פותחים שולחן עם הורדוס - אוכל ומעמד בתקופה הרומית עם הד''ר גיא שטיבל