כשחוקרים מתחומים שונים נפגשים מסביב לשולחן, אין ספק שהדיון בניהם יהיה מרתק, מלמד ומעשיר ביותר. בחלק מהמקרים, המפגשים האלו מולידים שאלות שיגרמו לכם לחשוב, במקרים אחרים הם דווקא מסייעים להשיב על שאלות הרות גורל. גיל מרקוביץ צוללת בכל תוכנית לעומק התודעה של כמה חוקרים ישראליים שישפכו אור חדש על התהליכים המורכבים ביותר שמשפיעים על חייכם.
3 דירוגים
רשימת פרקים
שם הפרק
תיאור
עלה לאוויר
אורך
בין לאוּמנות לאומנות: חלק 4
נבחן את מקומה של הלאומיות בשדה האומנות הישראלית במשך השנים: כיצד מאוזכרת ומטופלת הלאומיות באומנות של יוצרות ויוצרים ישראליים. דרך היצירות נבין לעומק את המרקם הישראלי ומקומה של הלאומיות בו, ואת הניסיון לאתגר את המרקם ואת המקום.
עם דוקטור מרב ירושלמי
date_range03 במאי, 2019
access_time2747
בין לאוּמנות לאומנות: חלק 3
נלמד על האומן האנגלי ג'רמי דלר, ועל יצירותיו, שעוסקות בלאומיות האנגלית. דרך שלוש יצירות נלמד על תפקידו של דלר בתור אומן ובתור היסטוריון, בתור מציף הרגשות הקבוצתי ושותף לעריכת הזיכרון האישי והקולקטיבי; נבחן כיצד מאתגר דלר את השיח האומנותי על לאומיות.
עם דוקטור מרב ירושלמי
date_range03 במאי, 2019
access_time2344
בין לאוּמנות לאומנות: חלק 2
נעמיק את ההכרות עם הפוסט מודרניזם, שפירק את הערכים של התקופה שקדמה לו, והציב שאלות בנוגע לסובייקט ולאוניברסליות. נשאל את השאלה איך אפשר להגיד משהו על העולם באמצעות אומנות, ולא רק לפרק בעזרתה את הנחות היסוד על העולם. כדי להשיב על השאלה נלמד על שיטות עבודה ויצירה שהתפתחו בעשורים האחרונים, שנותנות את הטון הביקורתי, ונבחן מה מקומה של הלאומיות במרקם האומנותי החדש.
עם דוקטור מרב ירושלמי
date_range03 במאי, 2019
access_time2824
בין לאוּמנות לאומנות: חלק 1
נלמד על האופנים המשתנים שבהם חוקר תחום תולדות האומנות את האומנות. נלמד גם על ההשפעה של מיקום מוקד המחקר על מושא המחקר. נעסוק במודרניזם ובמאפייניו הבולטים: הפשטה ולאומנות. נסיים בהכרות עם התקופה האומנותית שהגיעה מיד אחר כך: הפוסט מודרניזם.
עם דוקטור מרב ירושלמי
date_range03 במאי, 2019
access_time3288
בשם האם
במהלך חייה, אמהּ של בילי לניאדו לא ידעה מי הצילה אותה בשואה. אז בילי יצאה לחפש
date_range01 במאי, 2019
access_time2451
פרשת האיש במזוודה
מרדכי לוק נעצר בחשד שהיה מרגל של מצרים. הוא נתפס בתוך מזוודה. אורח: תא״ל במיל׳ ד״ר אפרים לפיד
date_range25 באפריל, 2019
access_time3009
שדים על הבמה
מה לכל הרוחות גרם ליפנים להתאהב בשדים ומפלצות?לרגל הפרק ה־100 - פרק חי מול קהל במוזיאון טיקוטין בחיפה. אורח: ניר אלון
date_range18 באפריל, 2019
access_time1919
בעקבות הריח: חלק 3
נדבר על אפשרות הקשר שבין חוש הריח לבין התנהגויות אנושיות במצבים מגוונים: הפלות טבעיות בשליש הראשון של ההיריון, ומשוב שאנו עורכות ועורכים בעזרת חוש הריח כשאנו פוגשים אדם בפעם הראשונה. נדבר על "ריח הפחד" ונדון בשאלה, שכנראה נשאיר פתוחה, מדוע נחוצים לנו 320 סוגים של קולטני ריח?
עם פרופסור נעם סובל
date_range18 באפריל, 2019
access_time2799
בעקבות הריח: חלק 2
נמשיך ללמוד על חוש הריח, ונתמקד במידע הריחני ובתהליך העיבוד שלו. לשם כך נכיר את הקרום הנזלתי, נדון ברוחב נתיב האוויר בנחיר וננסה להבין מהו מדד הנעימות. נבין גם מה ההבדל בין חוש ריח טוב לבין מודעות גבוהה לחוש הריח.
עם פרופסור נעם סובל
date_range18 באפריל, 2019
access_time2741
בעקבות הריח: חלק 1
נלמד על חוש הריח, החוש הקדום ביותר שלנו. נלמד כיצד כלים מחקר המוח מאפשרים לצבור מידע ונתונים על חוש הריח ועל קולטני הריח. נכיר את האפיתל - הרקמה שבה נמצאים הקולטנים, שבה מתחיל תהליך עיבוד הריחות.
עם פרופסור נעם סובל